Het verhaal van Flaska

De missie en waarden

Missie van Flaska

De kwaliteit van het leven verbeteren en het milieu beschermen met behulp van een herbruikbare glazen Flaska.

Waarden van Flaska

Integriteit, groei, performance, flexibiliteit, behulpzaamheid en gezondheid.

Maks Vrečko; Ik begon met aardbeien telen in 1993. In 2003 hoorde ik over de technologie die de structuur van water verbetert en ik besloot meteen om het te testen. Daarvoor besteedde ik veel tijd aan grondverbetering (analyse en uitgebalanceerde verbeteringen) maar dacht nooit aan water. Ondanks dat iedere aardbei voor 89% uit water bestaat!

Water structurering werd verondersteld een proces te zijn dat gewoon leiding water verandert in water met een structuur die vergelijkbaar is met bronwater. Het dringt gemakkelijker en sneller de celmembraan binnen en biedt een betere voeding aan levende organismen. ‘’Laat ik het maar proberen,’’ zei ik tegen mezelf. Ik bewaterde de ene helft van het veld met het zogenaamde gestructureerde water en de andere helft met gewoon leiding water.

Ik hield de resultaten bij vanaf dag één. Tot anderhalve maand nadien waren er geen zichtbare verschillen en ik begon te twijfelen aan het hele proces.

Toen kwam de oogst en zagen we eindelijk het verschil dat water maakte. Aardbeien die gestructureerd water kregen waren onbetwistbaar steviger. De aardbeien waren een dag langer houdbaar. De oogst was 18% groter dan van het veld dat gewoon water had gekregen en de planten zagen er veel beter uit aan het einde van het seizoen en hadden minder last van ziekten gehad.

De resultaten waren verbazingwekkend!

Ik kan me nog steeds de opwinding herinneren toen ik nadacht over de mogelijkheden met deze nauwelijks bekende technologie. Water is overal! In de 6 jaar die volgden testte en observeerde ik de invloed van gestructureerd water op aardbeien in diverse omstandigheden. De resultaten bleven me verbazen en ik raakte er steeds meer van overtuigd dat het niet vooral een psychologisch iets was maar een echte technologie die werkt volgens fysische basisprincipes. Ik veranderde van een scepticus in een ambassadeur van de technologie.

In 2009 begon ik met een nieuwe uitdaging: waterverbetering. Ik realiseerde me dat gestructureerd water relatief onbekend was ondanks dat de technologie al minstens meer dan 80 jaar bestond. De Oostenrijker Viktor Schauberger (1885-1958) was de pionier van deze technologie. Op zoek naar een geschikt product liep ik eerst met mijn hoofd tegen de muur maar na anderhalf jaar onderzoek vond ik het eindelijk: Flaska was geboren!