Voor je gezondheid

De kwaliteit en kwantiteit van het water dat we drinken heeft directe invloed op onze gezondheid

Water, één van de belangrijkste ‘ingrediënten’ van ons lichaam

De kwaliteit en hoeveelheid van het geconsumeerde water beïnvloedt direct onze gezondheid

Uiteindelijk is water één van de belangrijkste ‘ingrediënten’ van ons lichaam aangezien ons lichaamsweefsel voor 55-65% uit water bestaat en hersenweefsel zelfs voor meer dan 80%. Het speelt een belangrijke rol bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, het voorziet cellen van voedingsstoffen en zuurstof via ons bloed en het spoelt het afval weg. Het is ook aanwezig in de darmen en het vormt het belangrijkste bestanddeel van gewrichts- en andere lichaamsvloeistoffen bij de bescherming van organen en bindweefsel.

Flaska herstelt de zeshoekige structuur water. Flaska water crystal - H2O
flaska-2

Maak van water drinken een gewoonte

Neem je fles altijd mee en denk eraan regelmatig water te drinken. Een kleine moeite die helpt om je gezondheid te ondersteunen. Flaska is gemaakt van sterk glas en wordt omhuld door een beschermhoes die het beschermt. Zo begeleid Flaska je onderweg

  • Volgens de meest recente aanbevelingen van de EFSA (www.efsa.europa.eu), zou een  volwassen vrouw twee liter water moeten drinken per dag en een volwassen man zelfs twee en een halve liter. Helaas wordt de aanbeveling vaak niet gehaald doordat mensen te drukt zijn wat vaak leidt to chronische dehydratie (uitdroging) en een vergroot risico op gezondheidsklachten.
  • Sappen, thee, bier, enzovoorts kunnen water niet vervangen. Het lichaam moet deze dranken eerst afbreken om er bruikbaar water van te maken.
  • Glas is het meest geschikte materiaal om water te bewaren (en ook voor andere dranken, voedsel, cosmetica, enz.) omdat het geen enkel giftige of ongewenste stoffen lekt. Onder specifieke omstandigheden gaan diverse plastics stoffen zoals antimoon en bisfenolen in het water lekken.